Om oss

Golfbanan i Ljusnedal

Golfbanan är ritad av Nils Sköld och Sune Linde. Banan byggdes redan 1972 vilket gör den till Sveriges äldsta fjällbana. Vid två tillfällen har den svenska proffstouren förlagt tävlingar i funäsdalen. Vi hoppas och tror att det blir fler. Carin Koch, Maria Hjorth och Sophie Gustafson har alla deltagit och spelat på Ljusnedal. Carin Koch segrade 1993 på 217 slag (+1).

“Banan är inte vacker, den är helt bedårande…”

Så beskriver tidningen Svensk Golf 18-hålsbanan i Ljusnedal. Banan är av hög kvalitet och bjuder på en fantastisk upplevelse. “Seaside-hålen” utmed Ljusnedalssjön är sagolika. Vi vågar lova att detta är en av Sveriges vackraste golfbanor.

Intressant layout, underbara vyer, mycket vatten och bra kvalitet på greener och fairways gör golfupplevelsen till något extra. Funäsdalsfjällens GK bildades 1972. Klubben fick sina första 9 hål 1973 för att 14 år senare omfatta 18 hål.

Hotell & Restaurang

Gyllene Bocken

Hotell Gyllene Bocken är ett rustikt fjällhotell beläget precis intill banan! Både banan och hotellet har under åren blivit prisade i Golf Digest för bästa golfpaket och bästa bana. När du bor på hotellet har du fri access till golfbanan dygnet runt, boka tid och spela så mycket du orkar. Hotellet har restaurang och bar för dig som vill avnjuta något gott efter rundan.